Korrupcióról is cikkezik a külföldi sajtó

Hírösszefoglaló
2010. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar oligarcha címmel közölt cikket első oldalán a Magyar Alumínium (Mal) Zrt. tulajdonosáról a Berliner Zeitung szombati száma. A szerző a magyar oligarchák prototípusának nevezi Tolnay Lajost, aki – a Bakonyi családdal együtt – a Magyar Alumínium Zrt. részvényeinek többségi tulajdonosa. Peter Steinke emlékeztetett arra, hogy a Mal Zrt. tulajdonosai a magyarországi és szomszédos államokbeli nyersanyagágazatban végrehajtott terjeszkedés révén Magyarország 30 leggazdagabb vállalkozója közé törtek fel: vagyonukat 145 millió euróra becsülik. A szerző megjegyezte azt is, hogy a politikához – legyen az bármilyen színezetű – fűződő jó kapcsolatok bizonyára segítségükre voltak ebben a felemelkedésben.
A Neue Zürcher Zeitung svájci napilap internetes oldalán tegnap A korrupció mocsarában címmel jelent meg cikk. Az újság felidézi: a veszprémi hatóságok a gátszakadás előtt két héttel ellenőrizték a Mal Zrt. alumíniumüzemének iszaptározóját, és mindent rendben találtak. A lap varsói keltezésű írásában felveti, egyelőre nem világos, hogy szakmai tévedés történt, vagy korrupció áll a háttérben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.