Kósa: Nincs lefutott meccs

Pár nappal a vasárnapi önkormányzati választások előtt kampányüzemmódba kapcsolt a magyar politika, a pártvezetők az országot járják helyi jelöltjeik mellett korteskedve. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, egyben pártja kampányfőnöke például arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs lefutott meccs, ezért minden kormánypárti szimpatizánsnak el kell mennie szavazni.

Munkatársunktól
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus ezzel a tegnap nyilvánosságra kerülő, egytől egyig a Fidesz nagyarányú győzelmét jósoló közvélemény-kutatásokra is reagált. A vasárnap esti hírek a kormánypártok elsöprő győzelméről fognak szólni – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasz számára készített közvélemény-kutatásából. Emellett a Századvég, a Tárki és a Szonda Ipsos szerint is biztosra vehető a Fidesz–KDNP önkormányzati térhódítása. A Századvég Budapesten is a Fidesz–KDNP biztos győzelmét jelzi, Szegeden viszont nagy küzdelem várható a kormányerők és a szocialisták között.
Bármilyen eredménnyel is zárul az önkormányzati választás, nehéz időszak vár Újbuda még hivatalban lévő és a posztért ismét ringbe szálló MSZP-s polgármesterére, Molnár Gyulára. A voksolás másnapján ugyanis gyanúsítotti kihallgatáson kell megjelennie. A szocialista pártvezetők emiatt tegnap az ügyészséget és a kormánypártokat támadták. Az ügyészség visszautasította a politikai megrendelésre utaló vádakat, a Fidesz pedig úgy véli, éppen ez a magatartás vezetett az MSZP bukásához. Helyreállítaná Újbuda korrupciógyanús ügyek miatt megtépázott tekintélyét – ígérte lapunknak adott interjújában Hoffmann Tamás, a Fidesz– KDNP XI. kerületi polgármesterjelöltje.
Orbán Viktor miniszterelnök még kedden az MTV Az Este című műsorában arról beszélt, az önkormányzatokat jelen állapotukban nem érdemes konszolidálni.
Részletek a 3. és a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.