Lángok pusztítottak az Alföldön

Hírösszefoglaló
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy terményszárító a Békés megyei Dombiratoson tegnap a déli órákban – közölte Nagyné Paulik Krisztina, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense a távirati irodával. Az egyelőre ismeretlen okból keletkezett tűz miatt a katasztrófavédelem délután egy órakor négyes fokozatú riasztást rendelt el, a helyszínre Gyuláról, Békéscsabáról, Mezőkovácsházáról és Orosházáról érkeztek fecskendők, illetve vízszállító autók. Az oltás lapzártánk időpontjában még folyt, a napraforgó-szárítóban keletkezett tűz okát és körülményeit csak a lángok elfojtása után vizsgálhatják. A tűz okozta kár nagyságát még szintén nem lehetett felmérni, de az feltehetően tetemes lesz.
Lángok csaptak fel tegnap egy kiskunfélegyházi tanyán is, amelynek udvarán később összeégett holttestre bukkantak – tájékoztatta az MTI-t Szabó Anita főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője. Elmondta: a helyszíni szemle adatai alapján bűncselekményre utaló körülményt nem találtak.
Kiderült, hogy az áldozat egy hatvannyolc éves petőfiszállási férfi, aki a gáztűzhelyen ételt akart melegíteni, de óvatlan volt, s a ruhájába belekapó nyílt láng gyorsan elharapódzott a testén.
Az orvos szakértői vélemény szerint azonban nem az égési sérülésekbe, hanem az égés nyomán fellépő sokk miatt halt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.