Lángoló tartálykocsik

Munkatársunktól
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lángba borítottak újabb üzemanyag-szállító NATO-tartálykocsikat ismeretlen fegyveresek tegnap reggel Pakisztán délnyugati részén – közölte az MTI. Ezúttal a beludzsisztáni főváros, Kvetta egyik külvárosában támadtak rá a járművekre. Egyes jelentések szerint nyolc, más beszámolók szerint húsz tartálykocsi lobbant lángra. A helyi rendőrség közlése szerint a támadók egy sofőrt is lelőttek.
Az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erőknek – két pakisztáni útvonalon – utánpótlást szállító tartálykocsi-karavánok ellen az elmúlt napokban sorozatban hajtottak végre támadásokat. A mostani támadásért a felelősséget az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges Pakisztáni Tálibok Mozgalma (TTP) vállalta.
Az amerikai védelmi minisztérium szerint az Afganisztánba küldött utánpótlás 75 százalékát szállítják Pakisztánon keresztül, így az üzemanyag 40 százalékát is. A Fehér Ház tegnapi jelentése szerint pakisztáni hadsereg egész tavasszal kerülte a közvetlen konfliktust az afgán tálibokkal és az al-Kaidával. Közben azt is közölték, 25 európai fiatal mozlim visszatérésüket tervezik hazájukba a térségből.

Bocsánatkérés. Az Egyesült Államok pakisztáni nagykövete, Anne Patterson bocsánatot kért tegnap egy helikopteres támadásért, melyben az afgán határ közelében tévedésből két pakisztáni katonát öltek meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.