Lezuhant egy lengyel kisrepülő

Hírösszefoglaló
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két lengyel állampolgár vesztette életét a hét végén, amikor Horvátországban lezuhant a kisrepülőjük. A Cessna típusú gép, amelynek szombat délután fél négy körül Horvátország légterében veszett nyoma, egy másik lengyel sportrepülővel együtt nem sokkal korábban a zalaegerszegi repülőtérről szállt fel, s az olaszországi Anconába tartott. A szerencsétlenül járt Cessna társa minden gond nélkül célba ért – jelentette a távirati iroda. A tragédiával végződő út előtt a pilóta és utasa egy éjszakát töltött Zalaegerszegen.
A 17 óra 20 perckor hivatalosan eltűntnek nyilvánított repülő után nagy erőkkel kezdték meg a kutatást, amelyben a rendőrségen kívül nyolcvan hegyi mentő vett részt, akik segítséget kaptak a helyi erdészektől és a lakosoktól is. A roncsokat, valamint a 43 és 42 éves áldozat holttestét végül 22 óra 55 perckor találták meg a Karlovac (Károlyváros) melletti Krnjak település környékén, a D1-es autópályától másfél kilométerre. A földnek csapódott repülő nem robbant fel, nem égett ki. A helyi hatóságok a lengyel kollégáikkal közösen vizsgálják, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget. A horvát média szerint a rossz időjárási viszonyok állnak a baleset hátterében, a tragédia idején ugyanis esett az eső a környéken. Lengyelország zágrábi nagykövetségének képviselői a baleset helyszínére utaztak.

Kicsúszott egy utasszállító. Legalább húszan könnyebben megsérültek a palermói repülőtéren, amikor egy A300-as légibusz még pénteken este leszállás után a viharos időben lecsúszott a kifutópályáról. A Wind Jet olasz fapados légitársaság Rómából induló járatán az ötfős személyzettel együtt 128-an utaztak. Az utasokat, akiknek egy része horzsolásokat és kisebb zúzódásokat szenvedett, felfújható csúszdán hozták ki a gépből. Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a zavart, amely miatt több órán át szünetelt a forgalom a repülőtéren. A légitársaság szerint elképzelhető, hogy egy hirtelen bekövetkezett erős széllökés áll a történtek hátterében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.