Liszt-művek a gödöllői kastélyban

2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liszt Ferenc kerül a középpontba ma estétől vasárnapig Gödöllőn, ahol a királyi kastély dísztermében háromnapos fesztivállal emlékeznek a 199 éve született zongoraművész-zeneszerzőre. A IX. Gödöllői Liszt-fesztiválon ma este hét órakor Jandó Jenő zongorakoncertje nyitja a sorozatot, aki a zeneszerző Zarándok évek – Itália, Velence és Nápoly című darabjával, a Két legendával, az Assisi Szent Ferenc prédikál a madaraknak és a Paolai Szent Ferenc a hullámokon sétálva című művekkel örvendezteti meg a közönséget. A közelgő Liszt-év miatt különösen fontos hangversenysorozat holnap esti koncertjének első felében Bogányi Gergely ad zongoraestet a Rigó Quartettal, a műsorban a Harmonies du soir és a Funérailles (1849. okt.) szerepel Schumann Esz-dúr Klavier-Quintettje mellett. A szünet után Czitrovszky Ilonát hallhatjuk: a Genfi zsoltár és a Két transzcendens etűd mellett többek között a Három dal is megszólal Somogyi Eszter énekművész közreműködésével. A záróhangversenyen az Egri & Pertis Zongoraduó Liszt és a jubilánsok címmel válogat Liszt, Chopin és Schumann műveiből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.