Maffiózók rendőrkézen

Őrizetbe vett az olasz rendőrség hat embert Lea Garofalo brutális meggyilkolása miatt tegnap. Az asszonyt februárban rabolták el, és azért kínozták, majd ölték meg, mert terhelő vallomást tett a maffiára.

Munkatársunktól
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A calabriai maffia hat tagját – közöttük az áldozat egykori élettársát és lánya apját – gyanúsítják a 35 éves Lea Garofalo meggyilkolásával – adta hírül az Ansa.
A nő korábban vallomást tett a ’Ndrangheta ellen, és információkat szolgáltatott az ügyészségnek egy gyilkosságról. Garofalo ezzel megszegte az omertát, azaz a hallgatás törvényét, és a maffia halálra ítélte. Egy hónappal később a bűnszervezet valóban érte küldött egy bérgyilkost, de akkor sikerült megvédenie magát. Lánya, Denise beszámolója szerint egy szerelő azzal csöngetett be hozzájuk, hogy valamit meg kell javítania a házban. Édesanyja gyanút fogott, az álszerelő ezt észlelve fojtogatni kezdte, majd miután az asszony egy késsel megszúrta, a támadó elmenekült. Az emberrablási és gyilkossági kísérletért Garofalo egykori párját és lányának apját, Carlo Coscót és a bűntársát az idén februárban letartóztatták.
A maffia második próbálkozása azonban – szintén februárban – már sikerrel járt; a nőt Milánóba csalták azzal, hogy az apa szeretné rendezni viszonyát a gyermekével. Térfigyelő kamerák megörökítették, amint önként beszállt egykori párja furgonjába. Arra, hogy valójában mi is történt vele, csak nemrégiben, egy bűnbánó maffiózó vallomásával derült fény.
Cosco akkor már több hónapja börtönben ült, de pontról pontra megszervezte a gyilkosságot: szerzett egy furgont, amellyel Lea Garofalót elszállították, gondoskodott pisztolyról, amellyel agyonlőtték, és megjelölte a helyet, ahol megkínozták. A nő száját betömték, majd egy teherautóhoz láncolva vonszolták, s miután meghalt, testét Monza közelében, egy mezőgazdasági területen ötven liter savban feloldották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.