Magyar lányt öltek meg Kanadában

Fényes nappal támadták meg és verték össze a kanadai magyar Szendrei Laurát Vancouver egyik parkjában. A tizenöt éves diáklányt azonnal kórházba szállították, ahol másnap belehalt sérüléseibe. Legalább két hasonló eset történt tavasszal a Mackie park ösvényein, a tetteseket azóta is keresik.

Vigh Dániel
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barátai találtak rá a középiskolás Szendrei Laurára, arccal a földön fekve, vérző fejjel a kanadai Mackie parkban, ahol találkozójuk lett volna szombat kora délután – írja a Straight.com. Azonnal értesítették a mentőket, akik egy közeli kórházba szállították az eszméletlen lányt. Vasárnap hajnalban Laura belehalt fejsérülésébe, családja az utolsó pillanatig mellette volt. Egyes források szerint egy tompa tárggyal – baseballütővel – csaptak a lány koponyájára hátulról, de ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg. A boncolás várhatóan napokon belül befejeződik.
A magyar származású lány a park szélén lévő gimnáziumban tanult, tagja volt az iskola női futballcsapatának is. A Straight.com oldalon Laura osztálytársai és ismerői kedves, életvidám emberként jellemzik az elhunytat. Szendrei Mihály, a gyermek apja az egyik lapnak csak annyit mondott: „Vissza akarom kapni a lányomat!” A rendőrség lezárta a területet és keresi a gyilkost, de a támadásnak nincsenek szemtanúi. Azt egyelőre nem tudni, hogy kifejezetten Laurát akarták-e megölni. Sharlene Brooks, a helyi rendőrség őrmestere elmondta, már számos vallomást kaptak a környékbeliektől, de ezek tartalmát nem kívánta nyilvánosságra hozni. A kanadai hatóság szerint a mostani eset vélhetőleg nem függ össze a parkban tavasszal történt hasonló bűncselekményekkel. Akkor egy buzogányszerű tárggyal támadtak a parkban tartózkodókra, a tetteseket eddig nem sikerült azonosítani. Brooks óvatosságra intette a helyieket, azt javasolta nekik, hogy csak a jól megvilágított helyeken sétáljanak a fákkal sűrűn benőtt, erdős területen.
A tragédia helyszínén a barátok, ismerősök virágokat, fényképeket helyeztek el és mécseseket gyújtottak a lány emlékére. Közösségi portálokon – például a Facebookon és a Twitteren – már több ezren csatlakoztak a gyászolókhoz, s valamennyien követelik a tettes vagy tettesek példás megbüntetését.
A szülők és a környék lakóinak felháborodására Lois Jackson, Delta városrész polgármestere úgy reagált: tisztában van a helyzet súlyosságával és mindent meg fog tenni az elkövetők felelősségre vonásáért. Arra biztatta a fiatalokat: legyenek óvatosak, körültekintők, de ne éljék le félelemben az életüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.