Matricakiadás: a reggeli órákig szünetelt

Hírösszefoglaló
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhárították a reggeli órákban az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) matricaértékesítési rendszerében jelentkező hibát, így 9 óra 20 perctől a matricákat a szokott helyeken és módon vásárolhatták meg az utazók.
Az ÁAK közleményében azt kérte, hogy azok, akik a hiba miatt nem tudtak pénteken matricát venni, mielőbb tegyék meg. A töltőállomások és ügyfélszolgálati irodák mellett ezt megtehetik SMS-ben és a viszonteladóknál is. Korábban a FigyelőNet – több olvasója jelzésére hivatkozva – azt írta, hogy tegnap kora reggeltől nem működött a számítógépes hálózat, ezért a benzinkutaknál nem lehetett autópálya-matricát vásárolni.
A töltőállomásoknál csak annyit mondtak, hogy le van blokkolva a rendszer – jelezték az olvasók.
Az M7-es előtti benzinkutaknál az autópálya-főnökségre irányították az autósokat, ahol azonban hatalmas sor alakult ki. Az autósok nem tudták eldönteni, hogy megkísérelhetik-e matrica nélkül használni az autópályát. A hivatalban óva intették azokat, akik nem kívánták végigállni a sort: hiába nem működik a rendszer, matrica hiányában büntetésre lehet számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.