Még többen a tilosban

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetemi tanév kezdetével tovább nőtt a szabálytalanul parkolók száma a fővárosban, a Duna-parton, az egykori Közraktárak helyén épülő kulturális központ, a köznyelven Bálna néven emlegetett Cet közelében – tudta meg lapunk a ferencvárosi közterület-felügyelettől. Mint ismert, idén májusban a kilencedik kerületben is kiterjesztette a fizetős parkolási övezetet a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Azóta a Bokréta utca–Mester utca–Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca– Soroksári út–Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területen megállóknak is fizetniük kell. Rengetegen hagyják itt a kocsijukat, mivel Józsefváros tranzit terület, a Duna-parton sok új irodaház épült, és a Budapesti Corvinus Egyetem is itt működik – mondta lapunknak Rimovszki Tamás, a közterület-felügyeleti csoport vezetője. Bár a felsőoktatási intézménynek van saját parkolója, az mindig tele van, és eleve csak az ott dolgozó tanárok tárolhatják benne autóikat. A hatóság adatai szerint az általuk tavaly kirótt büntetéseknek mindössze 14 százalékánál volt kerületi lakos a szabálysértő.
A Cet közelében egyébként is problémásnak számít a parkolás az egymással párhuzamosan folyó építkezések miatt. A Csarnok tér környékén például kábelfektetés miatt szűntek meg a közelmúltban a parkolóterek. Itt a jövőben szálloda épül, a korábbi illegális parkoló helyén pedig járdát és kisebb zöldterületeket hoznak létre – olvasható a Helyi Téma jelentésében. A beruházónak ugyanakkor egy olyan mélygarázst is ki kell alakítania, amely rendelkezik majd közforgalmi résszel.
A parkolási nehézségek ellenére a Cet oldalában és a Közraktár út szélén parkolni egyértelműen tilos – hangsúlyozta a csoportvezető. Mint mondta, munkatársai először csak figyelmeztetik, másodszor azonban már megbüntetik az illetőt. A kiszabott bírság nagysága ötezer és húszezer forint között ingadozhat. Kerékbilincset azonban nem alkalmazunk a kerületben – tette hozzá Rimovszki Tamás –, és attól sem kell tartaniuk a vezetőknek, hogy elszállítjuk a helyszínről autójukat.
A korábbi hírek arról szóltak, hogy a Cetet 2010 nyarán adják át, de ez a mai napig nem történt meg. Az építkezést lebonyolító Stratus Project Kft.-től úgy tudjuk, hogy a közterületen végzett munkálatokkal a hónap végén, de legkésőbb október elejéig végeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.