Megindultak a tőzsdék

Munkatársunktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte törés nélkül emelkedett tegnap a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. Az amerikai kedvező makrogazdasági adatok pedig további tartást adtak a mutatónak, így végül 23 239,93 ponton fejezte be a napot, ami 1,85 százalékos, vagyis 421,5 pontos erősödésnek felelt meg. E mellé az átlagosnál kissé magasabb, több mint 25 milliárd forintos forgalom párosult.
A legjobb teljesítményt ezúttal a Mol hozta, amely 3,9 százalékkal került feljebb négymilliárd forintos forgalomban. A napok óta átlagon felül teljesítő olajtársaság célárfolyamát jelentősen megemelte az Erste: a bank a korábbi 18 500 forintos várakozását 24 400 forintra növelte, miközben tartás helyett most már felhalmozásra ajánlja az olajtársaság papírjait. Az OTP részvényei 1,7 százalékkal drágultak, miközben a papírok 15 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. A Richter 3,3 milliárd forintos forgalom mellett 1,1 százalékot erősödött, míg szektortársa, az Egis árfolyama nem változott. A Magyar Telekom 0,2 százalékot csúszott vissza. Az elmúlt hetekben ide-oda ugráló KEG ezúttal 7,8 százalékot zuhant. Remekül szerepelt azonban a frissen bevezetett Hybridbox, amely 24 millió forintos forgalom mellett húszszázalékos növekedést tudott elérni.
Minimális mértékben erősödött a hazai fizetőeszköz a bankközi devizapiacon. Bár délelőtt még az euróval szembeni jegyzések 277 forint felett álltak, kora este már csak 276,50–276,90 forintot ért az európai közös valuta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.