Mesterházy: Közös nevezőre kell jutnunk

Munkatársunktól
2010. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke most már hibának tartja, hogy a szocialisták bojkottálják a 2006-os őszi eseményeket vizsgáló parlamenti albizottság munkáját. – Így, hogy kimaradtunk a bizottság munkájából, a sajtóban is kisebb súllyal jelenik meg a véleményünk, illetőleg a meghívottak ki voltak szolgáltatva annak, hogy csak a Jobbik és a Fidesz kérdéseire válaszoljanak – mondta a Népszavának adott hétvégi interjújában. Hozzátette ugyanakkor, hogy továbbra is úgy vélik, a bizottság tagjai elfogultak, a testület maga pedig illegitim.
A pártelnök-frakcióvezető arról is beszélt, hogy Szili Katalin szerinte téves helyzetelemzésből, rossz időzítéssel lépett ki az MSZP-ből. Ismét kifejtette: a volt házelnök „morális tartására” építve azt várja, hogy pártlistán szerzett mandátumát visszaadja. Mesterházy arról is beszélt, hogy nincs Gyurcsány-fóbiája, és a volt kormányfő által alapított platformnak helye van a pártban. Kettejük kapcsolatáról ugyanakkor azt mondta: noha 80-90 százalékban hasonlóképpen gondolkodnak, közös nevezőre kell jutniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.