Minden felmérés nagy Fidesz-fölényt mutat

Munkatársunktól
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző hónapokhoz hasonlóan szeptemberben is a Fidesz–KDNP stabil fölényét mutatja a Tárki Társadalomkutatási Intézet pártpreferencia-kutatása, a kormánypártok országos szavazói bázisa továbbra is négyszerese a szocialisták táborának. A Tárki tegnapi közleménye szerint a biztos pártválasztók körében a Fidesz–KDNP támogatottsága 65 százalékra emelkedett a júliusi 60 százalékról, miközben az MSZP szavazóinak aránya 20 százalékról 17 százalékra csökkent. A Jobbik a pártválasztók 8 százalékának, az LMP pedig 7 százalékuk szavazatára számíthat. A felmérés készítői kiemelik, hogy a fővárosban mindössze másfélszeres a különbség a kormánypártok és a szocialisták között.
A vasárnap esti hírek a kormánypártok elsöprő győzelméről fognak szólni – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasz számára készített budapesti és országos közvélemény-kutatásából. A kutatóintézet úgy látja, hogy a választásokon a második hely megszerzésére – a községek és néhány kelet-magyarországi megyei közgyűlés kivételével – a szocialistáknak van nagyobb esélyük, a fővárosban pedig az LMP is megelőzheti a Jobbikot.
A Századvég kutatása alapján is biztos a fővárosban a Fidesz– KDNP és Tarlós István kormánypárti főpolgármester-jelölt győzelme. A közvélemény-kutató közleményéből ugyanis kiderül, hogy Budapesten Tarlós Istvánra a biztos pártválasztók 57, a szocialista Horváth Csabára 22 százalék adná a voksát. Jávor Benedek, az LMP jelöltje 16, Staudt Gábor, a Jobbik jelöltje pedig 5 százalékot kaphat. Szegeden viszont a biztos választók körében kiegyenlített a küzdelem Botka László szocialista és B. Nagy László fideszes jelölt között: Botkát 48, B. Nagyot 45 százalék támogatja.
A Szonda Ipsos szeptember végi felmérése szerint is nőtt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben mind az összes választókorú, mind a választáson való részvételüket biztosra ígérő és pártot választók körében – közölte tegnap a Népszabadság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.