Mindkét kvartettben esélyesek pólósaink

Munkatársunktól
2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától vasárnapig rendezik a férfi vízilabda Euroliga második selejtezőit. A tét a 16-os főtáblára kerülés, ahol már ott várakozik nyolc kiemelt, köztük a magyar bajnok Vasas. A további nyolc helyért négy helyszínen, négyes csoportokban, három napon át zajlik a vetélkedés. Mindegyik kvartettből ketten jutnak tovább, és erre a két magyar indulónak, az Egernek és a Szegednek egyaránt megvan az esélye. A hevesiek ebben a fázisban kapcsolódnak be a kvalifikációs sorozatba, a csongrádiak egy körrel korábban, hazai pályán rajtoltak, és nem is ragadtak benn: a fiumei Primorje mögött másodikként léptek tovább.
E pozícióval az előttünk álló hétvégén is bizonyára beérnék, hiszen Újvidéken ma 19.30-tól a házigazda Vojvodina ellen kezdenek, holnap az orosz Kazannyal folytatják, majd vasárnap az olasz Bresciával zárnak. Az Egernek kronológiai sorrendben a horvát Mladost Zagreb (18.30-tól), a német Spandau és a francia Marseille lesz a vetélytársa Berlinben. Bárhol másutt favoritnak számítana Gerendás György alakulata, ám a Spandau saját uszodájában veszélyes lehet, a Mladost pedig mindenütt az. Az ob I legutóbbi ezüstérmese ráadásul lemondani kényszerült a szívinfarktusa miatt 32 évesen visszavonult egyik centeréről, Bárány Attiláról, és a jelek szerint a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán sincs ereje teljében. A második hely megszerzése azért így is reális célkitűzés.
Mint ahogyan a Szeged esetében is, bár a délvidéki négyes erőviszonyai sokkal képlékenyebbek. Kásás Zoltán együttese éppen úgy lehet első, mint szélsőséges esetben negyedik is. Ránézésre ugyan riasztó a szerb, olasz, orosz trió, de Szerbiában a Partizan Beograd, Olaszországban a Pro Recco oly mértékben egyeduralkodó, hogy a második helyezett fényévnyire áll mögötte.
A LEN-kupában a Ferencváros és a Honvéd selejtez, utóbbi már tegnap bemutatkozott: 11-2-re verte Tbilisziben a francia Nizzát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.