Molnár Gyula lemond és hallgat

Török László
2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Gyula lemondott újbudai listás képviselői mandátumáról, mert az összeférhetetlenségi szabályok miatt nem lehet valaki két települési önkormányzat tagja úgy, hogy mindkét mandátumát listáról szerezte. – Nem hiszem, hogy ott, ahol az ember már volt plébános, ministrálnia kellene – indokolta, hogy miért a fővárosi mandátumát tartja meg.
Molnár tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatalban tegnap délelőtt lezajlott az átadás-átvétel, amelyre az új kerületvezető „indokolatlan erődemonstrációként” tizenkét ügyvéddel érkezett. A szocialista politikus értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az átadás-átvételkor kérdéseket akartak neki feltenni, emiatt másfél órára meg is akadt a folyamat. Molnár Gyula véleménye szerint a kulturált átadás-átvétel olyan, ahogyan Tarlós István vette át a hivatalt Demszky Gábortól.
Molnárt a hét elején hivatali visszaélés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás szerint a politikus abban segédkezett, hogy egy nagy értékű XI. kerületi ingatlan egy magánvállalkozás tulajdonába jusson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.