Mourinho köszöni mindenkinek

A labdarúgó Bajnokok Ligája első négy kvartettjében a keddi játéknap után a Chelsea, az Arsenal, a Bayern München és a Real Madrid mérlege maradt makulátlan, a nullapontosok között a Zsolna, az Auxerre és a Partizan Beograd szerénykedik. Gyökeresen az idén sem fordul fel az európai labdarúgás.

Munkatársunktól
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea már az első félidőben kialakította a 2-0-s végeredményt Moszkvában, az Arsenal kispályás gólokat rúgva 5-0-ra alázta a Sahtart, amikor volt légiósa, a már ukrán színekre váltott Eduardo da Silva végre bepiszkált egyet, a Bundesligában gyötrelmes őszt produkáló Bayern München a BL-ben is megszenvedett a kolozsvári CFR-vel, de végül 0-1-ről két öngóllal fordítva csak kinyögte a 3-2-t.
A kedd csúcsmeccsét a kilencszeres BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid vívta a hétszeres nyertes Milannal, és ahogyan a múltban trófeában, úgy a jelenben gólban is két egység volt a különbség közöttük. De milyen két gól! Az elsőt Ronaldo szerezte szabadrúgásból, de a döntő „érdem” a szétrebbenő sorfalé volt, a másodiknál Özil lökete megpattant, és akadálytalanul pottyant az üres kapuba. Történt mindez a 13. és a 14. percben – aztán, ha nem is néma csend, de kishitű Milan és takarékos Real. E minősítéssel egyetértett Massimiliano Allegri, a vendégek trénere is: „Rossz alapállásból kezdtünk, túl nagy tiszteletet tanúsítottunk az ellenfél iránt. Nyíltabb futballal veszélyesebbek lehettünk volna, ráadásul az első gól előtt két komoly hibát is elkövettünk. Megkönnyítettük a Real helyzetét, csak 0-2-nél kezdtünk játszani.” José Mourinho bezzeg lelkendezett: „Fantasztikus munkát végeztünk, taktikai téren nagyon intelligensek voltunk. Tetszik nekem, ha a közönség méltányolja a játékosok erőfeszítéseit, és a Bernabeuban ilyenek a drukkerek, fogékonyak a labdarúgás iránt, és képesek kifejezni a köszönetüket. A csoportelsőségre, vágyunk, s ha Milánóban nem kapunk ki, gyakorlatilag meg is szerezzük.”
Végül két magyar vonatkozás: a nap meglepetését aratva Rómában 3-1-re nyert a Basel, így egy fokkal elviselhetőbb, hogy a svájciak a selejtezőben simán elbántak a Debrecennel. A másik kapcsolódási pontunk a BL-hez, hogy Vad István vezette a Marseille–Zsolna találkozót, a reakciók szerint nagyjából észrevétlenül, ami egyértelmű dicséret.
BL-csoportkör, 3. forduló. E cs.: Bayern München–CFR Cluj 3-2, AS Roma–Basel 1-3, az állás: 1. Bayern M. 9 pont, 2. Basel 3 (5-5), 3. CFR 3 (5-6), 4. Roma 3 (3-6). F cs.: Marseille–MSK Zilina 1-0, Szpartak Moszkva–Chelsea 0-2, az állás: 1. Chelsea 9, 2. Moszkva 6, 3. Marseille 3, 4. Zilina 0. G cs.: Real Madrid–Milan 2-0, Ajax– Auxerre 2-1, az állás: 1. Real M. 9, 2. Milan 4 (3-3), 3. Ajax 4 (3-4), 4. Auxerre 0. H cs.: Arsenal–Sahtar Doneck 5-1, Braga–Partizan Beograd 2-0, az állás: 1. Arsenal 9, 2. Doneck 6, 3. Braga 3, 4. Partizan 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.