MSZP-s álmáltai lovagok

Egy „alternatív” máltai lovagrendre, illetve az e szervezet fővédnöksége alá tartozó és I. ANKH, az egyiptomi ősvallást ébresztgető Az Örök Élet Egyháza vezetője által alapított „spirituális rendre” esküdött fel több MSZP-s politikus is, közöttük a jelen helyhatósági választás szereplői. A lovagrendben, amelyet sem a katolikus egyház, sem a Külügyminisztérium nem ismer el, hemzsegnek a biztonságtechnika, az őrzés-védés baloldali potentátjai.

Joó István
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őeminenciája, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége Lovagi Államának miniszterelnöke, Prof. Dr. Sir George Popper gróf. A szegényesen Popper Györgynek is nevezhető személy a fenti, pápa által el nem ismert, de arra külsőségeiben hasonlító, New York-i székhelyű lovagrend magyar nyelvi nagyperjele, a régens általános helyettese, nem mellékesen a Ciprusi Nagy Nyakék lovagja. E címek és rangok bizonyítják, hogy tartósan nem fogott Popperen a Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetem kevésbé arisztokratikus szemlélete, bár az is igaz, hogy a régi exkommunista motoros az KISZ KB, később Lázár György, a Minisztertanács elnöke protokollfőnöke volt. Popper még 1994-ben létrehozott egy nemzetközi, de magyarországi dominanciájú szakmai szervezetet, a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségét (IBSSA) is. Az IBSSA-nak persze több együttműködési megállapodása van e fura lovagrenddel, amelynek lovagja lett az IBSSA több cégének vezetője. Ott találjuk a magyar nyelvi perjelség tagnévsorában Lazarovics Ernőt, a Mazsihisz külügyi osztályának vezetőjét, ifj. Lasz Györgyöt, az In-Kal Security tulajdonosát is, amely szervezetről gyakran hangzik el, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormánykorszakban „állam az államban” szerepet vitt az őrzés-védésben. Ne feledjük, hogy a sokak által álmáltainak tartott, szóban forgó máltai lovagrend is külön államként definiálja magát, igaz, csak Kongó és négy másik afrikai ország ismeri el. Ebből mód adódik a diplomata szerep imitálására is, amely miatt a Nemzetbiztonsági Hivatal 2009-es évkönyvében mintegy körülírta a Popper-féle szervezetet.
A rend magyar nyelvi perjelségének MSZP-s fölesküdöttje többek között Danielisz Béla, a főváros bűnmegelőzési tanácsnoka, a városrendészeti bizottság egykori elnöke, Bárándy Gergely országos listás parlamenti képviselő, Perjési Klára, Gyula polgármestere, volt országgyűlési képviselő. A névsorban ott találjuk Schmuck Andor ex-MSZP-s politikust, aki az MSZDP és a Tisztelet Társasága főpolgármester-jelöltjeként nem tudta összeszedni a kellő számú kopogtatócédulát. Élő Norbert, az MSZP X. kerületi elnöke és polgármesterjelöltje nem közvetlenül a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségében csapott fel lovagnak. Ő tavaly novemberben a szóban forgó rend fővédnöksége alatt működő, vallásosabb jellegű Magyar Hórusz Spirituális Rendbe lépett be. Hórusz, az egyiptomi sólyomfejű isten nem véletlenül van benne e szervezet nevében: e spirituális rend konkrét alapítója ugyanis az egyiptomi és sumér ősvallásokkal kacérkodó I. ANKH, az ANKH Az Örök Élet Egyháza nevű vallásszervezet vezetője. „Őfényessége” I. ANKH, régebbi nevén Nagy János értesülésünk szerint jó kapcsolatot ápolt az MSZP irányításának pénzügyi köreivel. Az ANKH eredetileg egy egyiptomi hieroglif jel (hurokkereszt), amely életet, nemzőerőt egyaránt jelent. Az Örök Élet Egyháza fő célja, hogy a híveiül szegődő „civilizált emberekből kozmikus embereket” faragjon (ezen a csillagközi vagy inkább sci-fi úton mindössze kétszáz ember indult el), de nem tett le arról a vágyáról sem, hogy wellnesspiramist építsen az országban. Az 1999-ben bejegyzett vallásszervezet – amely egyházi státusából következően adómentességeket is élvez – Kozmikus Életerő Klinikát működtet Harasztosi László parafenomén vezetésével, aki állítólag 23 betegségfélét gyógyít „kozmikus energiáival”.
Az, hogy idén februárban Élő kapta a BKV-botrányhős főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós megüresedett mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben, jelképerejű. A volt főpolgármester-helyettes nem oly régen az MSZP karitatív tagozatát is vezette; a mostani kőbánya-kispesti szocialista polgármesterjelölt ebben a tagozatban „szocializálódott” Hagyó-emberré.
Az ősegyiptomiaskodó Máltai Hórusz Spirituális Rendnek tagja lehet bárki „korra, nemre, bőrszínre, szexuális orientációra, belső indíttatásra való tekintet nélkül”, ha elfogadja a rendi alapszabályt. A rend krónikása – fényképes beszámolóban – lelkesen számol be arról, hogy esküt téve „a testvéri közösségbe emeltetett” Vincze Géza is. A buda-hegyvidéki MSZP-s polgármesterjelölt, pártja sporttagozatának elnöke ennek ellenére tagadta, hogy ott volt a fogadalomtételen, azt mondta, csak adományt adott a Hórusz rendnek, és ezzel került be automatikusan a szerzetesi társaságba.
Az alternatív lovagrendnek több egyéb szervezeti leágazása – társrendje – is van. E – sokban a katolikus egyház ceremóniáit utánzó – fura elit szerveződések, karitatív célok mellett alkalmasak lehetnek arra is, hogy az egyes cégvezető, illetve politikus „lovagok”, „szerzetesek” ne csak eszmét, hanem üzleti információkat is cseréljenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.