MSZP-s politikusok álmáltai lovagrendben

Sirök, dámák exkluzív társaságában kellene emlegetni jó néhány MSZP-s politikust – már ha a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége valóságos lovagok gyűjtőhelye volna.

Joó István
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyház kétli ezt, és tavalyi évkönyvében a Nemzetbiztonsági Hivatal is felfigyelt erre a szervezetre. Az „alternatív” lovagrend magyar perjelségének vezetője Popper György, aki a Kádár-rezsimben Lázár Györgynek, a Minisztertanács elnökének protokollfőnöke volt. Az őrző-védő cégek vezetőivel „megtűzdelt” lovagrend egyik leágazásában találjuk többek között Élő Norbert kőbánya-kispesti szocialista polgármesterjelöltet.
A lovagrend magyar perjelsége fővédnöke lett a Máltai Hórusz Spirituális Rendnek is. Utóbbi alapítója I. ANKH – civilben Nagy János –, aki korábban Az Örök Élet Egyházát jegyeztette be, amelynek célja a „kozmikus ember”. Az ezoterikus tanokat hirdető rend fogadalmasa Vincze Géza, az MSZP XII. kerületi polgármesterjelöltje is.

Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.