Műemlékvédő kínai építészek

MTI
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulturális alapon indulhat meg a magyar és kínai építészek közötti együttműködés – összegezték tapasztalataikat magyar és kínai építészszervezetek vezetői budapesti sajtótájékoztatójukon. Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke felidézte, augusztus 30. és szeptember 6. között 13 fős magyar építészdelegáció tett látogatást Sanghajban.
Kao Csia-ming, az ötfős sanghaji építészdelegáció vezetője elmondta, a magyar kollégák látogatása komoly figyelmet keltett Sanghajban. Részben azért, mert a neves magyar építész, Hudec László több mint hatvan épületet tervezett a metropolisban. Hangsúlyozta: a sanghajiak egyre nagyobb figyelmet szentelnek műemlék épületeik védelmének, e munkában a magyar szakemberek tapasztalatára is számítanak. Kao Budapest építészeti adottságait méltatva arra figyelmeztetett: a magyar városfejlesztőknek érdemes elkerülniük a kínaiak hibáit, és a történelmi belváros szerkezetét megőrizve inkább a külsőbb kerületekben megvalósítaniuk a nagyméretű kortárs házakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.