Muzsikusok Mekkája: újra Hangfoglalás

MN
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint nyolcezer négyzetméteren kétszáz zenei esemény, több tízezer kipróbálható hangszer, s ha ez nem lenne elég, mától vasárnap estig egy világszinten is egyedülálló hangszermúzeumi tárlat is nyílik a Hangfoglaláson. A magyar zenei seregszemle és hangszerkiállítás helyszíne az idén is a SYMA-csarnok, minden zenészek Mekkája, ahol két hangszerpróba között koncerteken tobzódhatnak a látogatók. Ingyenesen meg lehet csodálni egy több évtizedes orsósmagnót, egy óriási diszkógömböt, de kiállítanak egy felbecsülhetetlen értékű gitárt is az ínyenceknek, aki pedig ezek után sem fertőződik meg a zenével, kérje ki kezelőorvosa véleményét.
Esetleg este nyolcra vonuljon át a Fonóba, a IX. Nemzetközi Akusztikusgitár-fesztiválra, ahol a Grammy-díjra is jelölt kaliforniai Alex de Grassi mellett fellép a Magyar gitárrapszódiát előadó Szabó Sándor és a Chillio is. Grassi gitározásáról egyedi pengetési technikájának köszönhetően a laikusok látatlanul általában azt hiszik, egy teljes zenekar játszik, gitárosoknál pedig választóvíz, ha találkoznak vele. Egyesek leteszik a hangszert, mások elkezdenek őrülten gyakorolni. A döntés előtt nem árt meghallgatni holnap délután kettőkor a Hangfoglaláson is. Az ingyenes zenei seregszemle teljes programját a www.hangfoglalasonline.hu oldalon érdemes böngészni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.