Nagy tervek, új szakosztályok az MTK-nál

Munkatársunktól
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy ívű terveket vázolt tegnapi sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás, az MTK májusban megválasztott elnöke, s az egyesület novemberre elkészülő, 2020-ig szóló fejlesztési stratégiája az összejövetelen is bizonyosságot nyert. Bejelentették a karateszakosztály megalakulását, a tavalyi tajvani világjátékokon aranyérmes S. Kovács Ádám leigazolását; s az első számú hazai karatéka mellett Horváth Éva, Horváth Ottó és Hargitai Róbert is a kék-fehéreknél folytatja a pályafutását. A friss szakosztály erejét jól jelzi, hogy a jövő heti belgrádi vb-re utazó hat magyar versenyző között ott van a négy új MTK-s.
A karatésoknál januártól beindul az utánpótlás-nevelés is, ami az újra működő jégkorongszakosztálynál már megvalósult, s a három legfiatalabb korosztály a nemzeti bajnokságban szerepel. A tervek szerint újraéled az atlétika és a női kosárlabda, s hamarosan megalakulhat az rg-szakosztály. A fejlesztési stratégiában – melynek kidolgozását tanácsadóként Elbert Gábor volt sportszakállamtitkár segíti – szerepel egy sportiskola létrehozása is. Deutsch Tamás bevallotta, amikor arról értesült, hogy az MTK idei költségvetése 142 millió forint, azt hitte, egy nulla lemaradt az öszszeg végéről; de a szakosztályok megnyugtató módon működnek, és ígérete szerint az újaknak szintén biztosított lesz a háttere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.