Nagyobb súlyt kap az OTP a BUX-ban

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új súlyozással jelennek meg október elsejétől a hazai részvények a Budapesti Értéktőzsde indexében. A BUX kosarába új papír is kerül: a Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt., amely 0,55 százalékkal veszi majd ki a részét a hazai indexből. Ez az arány elég jelentős ahhoz képest, hogy kis részvényről van szó. A kevésbé jelentős papírok közül egyedül a PannEnergy Nyrt. előzi meg a maga 0,6 százalékával. A változások győztese egyértelműen az OTP lett, amelynek súlya 4,6 százalékkal nő a jövő hónaptól. A bankpapír a módosítást követően 28 százalékkal veszi majd ki a részét a BUX-ból. A legjelentősebb térvesztést a Richter szenvedte el, amelynek aránya 3,99 százalékkal, 20,72 százalékra csökkent. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 0,61 százalékkal növelte súlyát, így októbertől 3,61 százalékkal veszi ki részét a BUX-ból. A Mol szintén veszített egy keveset a súlyából.
Az index változása módosításra készteti az azt követő alapokat is. A Concorde Értékpapír Zrt. elemzői szerint ez azzal jár, hogy ezek jelentős mennyiségű Richter-papírtól fognak megválni, és helyette OTP-t vesznek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.