Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Guardian
Irak minden rekordot megdöntött azzal, hogy még a választások után 213 nappal sincs kormánya, jelenti a baloldali brit lap, megállapítva, a vesztes, ám ügyvezetőként az országot vezető síita Nur Maliki mind határozottabban kezébe veszi az irányítást. Ennek jele, hogy a napokban megszerezte egykori ellenfele, Moktada asz-Szadr vallási vezető támogatását is.

la Reppublica.it
Kétségbeesett az izraeli vezetés az 1973-as jom kippuri háború kitörésekor. Az olasz lap frissen publikált, korábban titkos dokumentumok alapján festi le a a szíriai–egyiptomi sikerek láttán eluralkodó pánikhangulatot. Izrael végül újra győzött, a katonai fölény és a legyőzhetetlenség mítoszát azonban hosszú időre lerombolták az első napok arab sikerei.

Franffurter Allgemeine
Az újabb, immár Medvegyev és Lukasenko között zajló orosz–belorusz kommunikációs összecsapást ismerteti a német lap, idézve az orosz elnököt, aki szerint a fehérorosz elnökválasztási kampány egyre nyíltabban oroszellenes jelleget ölt, a Moszkvát az ellenzék finanszírozásával vádoló belorusz államfő pedig nemcsak a diplomácia szabályait szegi meg, hanem felrúgja az elementáris emberi viselkedési normákat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.