Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lenta.ru
Erotikus naptárt készítettek a moszkvai Lomonoszov egyetem (MGU) újságíró tanszékének diákjai Vlagyimir Putyin születésnapjára. Mint az orosz internetes portál megjegyzi, a kormányfő tegnapelőtt töltötte be 58. életévét. Az 1700 forintnak megfelelő összegért megvehető, ötvenezer példányban kinyomtatott kalendárium lapjain kihívó fehérneműkben jelennek meg a fiatal lányok, akik névvel vállalják a fotóikat, amelyek alatt a látványnál semmivel nem kevésbé pikánsak a feliratok. Így az egyik lány azt üzeni a kormányfőnek, hogy „az erdőtüzeket már eloltották, de ő még mindig lángol”, míg egy másik fiatal hölgynek nem tűzharang, hanem maga Putyin kell. Egy harmadik lány viszszahívást kér, a negyedik szerint a kormányfő egyre jobban néz ki, s akad olyan is, aki szívesen lenne Putyin másodpilótája. Egy másik üzenet minden nőnek ilyen férfit kíván, míg van, aki csak azt akarja az orosz kormányfő tudomására hozni, hogy szereti. Azonnal követte e lelkes felajánlkozást a tanszék Putyinnal nem éppen szimpatizálóinak ellennaptára is, amelyben az elmúlt évek demokráciát sértő eseményeire hívták fel a figyelmet a fiatalok. Jelena Vartanova, a kar dékánja megdöbbenten reagált a diákok ötletére, s mint megjegyezte: az ügy neveltetés, ízlés és etika kérdése, ezért az egyetem nem szándékozik lépéseket tenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.