Napi sajtószemle

MN
2010. 10. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Daily Telegraph
A globális felmelegedés a legnagyobb és legsikeresebb átverés, amelyet hosszú életem során láttam – írta felmondólevelében Harold Lewis, az Amerikai Fizikai Társaság egyik megbecsült tagja. Lewis 67 éven keresztül volt tagja a társaságnak, most pedig azért mondott fel, mert szégyelli, hogy manapság már a nagypolitika befolyásolja a korábban független tudósok munkáját, és rájuk erőlteti az ezermilliárd dolláros, a klímaváltozásról szóló üzlet támogatását – olvasható a konzervatív brit napilapban.


Új Szó Online
A szlovák IVO kutatóintézet szerint a választók mindössze nyolc százalékát befolyásolta a magyar–szlovák kérdés a parlamenti választásokon. Nagy részük inkább a munkanélküliség és a korrupció ellen kampányoló pártokat támogatta.


krónika
Rasszistának és antiszociálisnak nevezte a román teniszcsillag, Ilie Nastase korábbi kijelentéseit Kelemen Ferenc, a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi szervezetének elnöke – írta az erdélyi magyar napilap. Nastase nyíltan támogatta Nicolas Sarkozy kitoloncolási programját, a napokban pedig úgy nyilatkozott, államfőként ő a Franciaországból hazatelepített romákkal népesítené be a magyar többségű Hargita megyét, hogy megváltoztassa a térség etnikai arányait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.