Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reuters
Cáfolta az orosz kormányfő szóvivője a médiában Putyin válásáról elterjedt értesüléseket. Dmitrij Peszkov a brit hírügynökségnek elmondta, Ljudmila Putyina az utóbbi időben azért mutatkozik ritkán a nyilvánosság előtt férjével, mert annak rendkívül sűrű a programja. A házaspár hosszú idő után a népszámlálás alkalmával jelent meg együtt a televíziókban, és a kérdezőbiztosnak mindketten azt válaszolták, hogy házasok. Putyinról még 2008-ban írta a Moszkovszkij korreszpongyent, hogy viszonya van a ritmikus sportgimnasztika egykori hírességével, a ma képviselő Alina Kabajevával. A nyugati sajtóban azóta azt is tudni vélik, hogy a párnak közös gyereke is született.

ПOЛИTИKA
Az észak-vajdasági körzethatárok módosítása és a hat magyar többségű község (járás) egy körzetben való egyesítése a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) számára már kész tény, ám a belgrádi napilap nem hivatalos értesülése szerint az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztériumban egyelőre nem dolgoznak azon, hogya bácskai Ada, Zenta és Magyarkanizsa átköltözzön az észak-bánáti körzetből az észak-bácskaiba. A Demokrata Párttal kötött koalíciós megállapodásra hivatkozva a VMSZ úgy véli, hogy ez immár csak technikai kérdés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.