Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BBC
Több mint hatszáz lakás építését kezdte meg Izrael ciszjordániai zsidó telepeken nem egész egy hónappal azután, hogy lejárt a területre meghirdetett építkezési moratórium – közölte a brit közszolgálati televízió. Az építkezési ütem jóval intenzívebb, mint a telepbővítések befagyasztása előtt volt.

gazeta.pl
Mindenekelőtt a lengyel pilótákat tette felelőssé jelentésében a Lech Kaczynski lengyel államfő és népes kísérete életét kioltó szmolenszki repülőgép-katasztrófa körülményeit vizsgáló orosz bizottság – értesült a legnagyobb példányszámú lengyel napilap. A dokumentumban kizárták egyebek mellett, hogy a szmolenszki légi irányítás vétkes lenne a balesetben.

krónika
Hajlandó akár egymillió aláírást is összegyűjteni az erdélyi Magyar Polgári Párt, hogy a Székelyföldön hivatalos nyelv lehessen a magyar – idézte a szervezet Kovászna megyei elnökét a kolozsvári napilap. Terza József kifejtette, első lépésben megkeresik a székelyföldi RMDSZ-es képviselőket, hogy vállalják a tervezetnek a román parlament elé terjesztését. Ha a szövetség politikusai ezt nem teszik meg, aláírásgyűjtést kezdeményeznek, hiszen egymillió aláírással az Európa Tanács napirendre tűzheti a kérdést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.