Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szó
Sem pénzbírsággal, sem más korlátozással nem sújtja majd a szlovák állampolgársági törvény a kettős állampolgárokat, ha a parlament elfogadja a jogszabály kedden benyújtott koalíciós módosító javaslatát – írja a pozsonyi magyar nyelvű napilap. Az újság úgy tudja, a koalíció javaslatában kiemeli a szlovák állampolgársági törvényből azokat a Fico-kormány idején beépített részeket, amelyek a szlovák állampolgárság elvesztését jelentették, ha valaki más ország állampolgárságát is kérvényezte.


SME
Viktor forradalmi októbere címmel közölt kommentárt a szlovák liberális napilap a magyar kormány legutóbbi válságkezelő intézkedéseiről. „Úgy, mint Orbán Viktor, senki nem próbálkozik a közkiadások hiányának megoldásával. A beruházók egyelőre csak zavarban vannak. Ha semmi nem változik, csak idő kérdése, mikor szűnnek meg hinni Magyarországnak” – írja Peter Schutz.


Kathimerini
Egy görög parlamenti vizsgálóbizottság kormánypárti tagjai bíróság elé kívánják állítani az előző kormány öt tagját – minisztereket, államtitkárokat – pénzmosás, csalás, illetve csalásban való bűnrészesség miatt egy korrupciógyanús földcsereügylettel kapcsolatban – olvasható a konzervatív görög napilapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.