Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Le Figaro
Ráirányították a figyelmet a 10-12 millió európai polgárrá vált cigány életkörülményeire az elmúlt hetek hangos vitái – mutat rá a francia konzervatív napilap, aláhúzva, a romák az EU egészének jelentenek kihívást.


The Economist
A tömeges kitoloncolások után a kelet-európai tagállamok a jövőben még kevésbé veszik jó néven, ha a romákkal szembeni bánásmód miatt dorgálás éri őket – véli elemzésében a brit gazdasági-politikai hetilap, problémásnak látva, hogy a választók ellenzik a „jótét lelkek” által pártolt lépéseket. Különösen az elkülönített oktatás felszámolására tett javaslatok szítanak indulatokat, a legtöbb szülő ugyanis saját gyermekének akar jó képzést, nem másénak.


Poreign Policy
Medvegyev döntése még sokba kerülhet az Egyesült Államoknak, Moszkva ugyanis gesztusokat vár cserébe azért, hogy az Irán elleni lépésekhez felsorakozva elállt a szankciók hatása alá nem eső S–300-as rakéták szállításától. A külpolitikai szakfolyóirat honlapján Josh Rogin újságíró megjegyzi, Oroszországnak most fontos a WTO-tagság támogatása, s Obama egyéb ellentételezésre is készülhet. Mint rámutat, Moszkva ugyanis
ütőkártyaként használja a globális játszmákban a fegyverexportot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.