Négyéves a Modem

2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felrobbantják, kifestik és be is csomagolják a Modemet a mai nyílt napon. A nagyszabású, ingyenes múzeumpedagógiai rendezvénysorozat apropóját az adja, hogy ma négy éve alapították a tekintélyes kortárs galériává érett debreceni intézményt – adta tudtul Gulyás Gábor igazgató.
A Modem alapvetően azért jött létre, hogy Magyarországot, s benne Debrecent igyekezzen közelebb hozni a kortárs művészet fősodrához, és teret engedjen a kánontól eltérő, ám értéket képviselő törekvéseknek is. A galéria alapjait az Antal–Lusztig-gyűjtemény vetette meg, ebből kapott letétbe négyszáz művet a Modem. Az intézmény most is építkezik ebből a forrásból – október 10-én A hét toronyba zárva – Melankólia a modern magyar művészetben címmel rendeznek kiállítást.
A Modem négyéves története alatt ötvenhét kiállítást rendezett és hatszázezer látogatót fogadott. Sok művészt újrapozicionált az itteni bemutatkozás: ilyennek tekinthető Bukta Imre, Aba-Novák Vilmos és Berszán Zsolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.