Nem lesz vagyonkimentés?

A Mal Zrt. vezetése nem viszi csődbe a céget, és a vagyont sem fogja kimenteni, eltüntetni – ezt Bakonyi Zoltán igazgató ígérte arra válaszul, hogy megpróbálnak-e ily módon kibújni az esetleges kártérítési felelősség alól a hétfői katasztrófa kapcsán.

Hírösszefoglaló
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cégvezető az iszapáradat okozta pusztításért nem tartja felelősnek magát, és bocsánatot sem kért a károsultaktól, sajnálatát azonban kifejezte.
Cikkünkből kiderül, hogy tizenhárom éve a privatizációs pályázathoz befizetett bánatpénzért cserébe, tízmillió forintért vehette meg a Tolnay Lajos nevével fémjelzett befektetői csoport a Hungalu Rt.-től azt a csaknem 5 milliárdnyi saját tőkével ellátott, 1,8 milliárdos jegyzett tőkéjű Ajkai Alumíniumipari Kft.-t, amelynek tározójánál a katasztrófa történt. A nagyvonalú Hungalu még el is engedte a felé fennálló 2,7 milliárdos hiteltartozást. Ez az ügylet is hozzájárult ahhoz, hogy a Hungalu Rt.-hez tartozó alumíniumágazat eladásából mindössze hatmilliárd folyt be. Környezeti kárelhárításra vajmi kevés jutott. Továbbiak a 3. és a 25. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.