Nyitott ajtókkal száguldott a metró

Győr Ágnes
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy száguldott egy metrószerelvény a Ferenc körút és a Klinikák megálló között a múlt pénteken, hogy az utolsó kocsi összes, peron felőli ajtaja nyitva maradt – erősítette meg lapunknak a hírt a BKV sajtóosztálya. Az esetről – amelyről egy utas telefonjával videofelvételt is készített, majd feltöltötte a Youtube-ra – eredetileg a BKV-figyelő című blog számolt be. Az utasok rögtön szóltak a vészhívón a vezetőnek, aki azonban csak a következő állomásnál kérdezte meg, hogy mi a gond – olvasható az Indexen.
Kettős meghibásodás idézte elő a veszélyes helyzetet – közölte lapunkkal a BKV szóvivői irodája. Feltehetőleg elektromos hiba miatt nem záródtak be az ajtók a kocsin, és rosszul működött az a berendezés, amely a vezetőnek jelezte volna az üzemzavart. A metró utolsó kocsija 120 méterre van a vezetőfülkétől, ezért onnan nem volt észlelhető a gond. A vezető a Klinikák megállónál kiszállította az utasokat és az üres szerelvénnyel a járműtelepre ment. A BKV szerint munkatársuk az előírás szerint járt el. A hibás alkatrészt megtalálták, s az ügyben vizsgálatot rendelt el a vezérigazgató – fűzték hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.