Orbán alapos átadás-átvételt vár

Hírösszefoglaló
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konzultációt folytat a kormány az önkormányzati választás után az újonnan megválasztott helyi vezetőkkel a kórházak helyzetének rendezéséről és a színvonalas egészségügyi ellátás feltételeinek megteremtéséről – közölte tegnap Hatvanban újságírókkal Orbán Viktor miniszterelnök, aki a hevesi városban Szabó Zsolttal, a Fidesz– KDNP polgármesterjelöltjével találkozott. A kormányfő felhívta a leendő polgármesterek figyelmét az alapos átadás-átvétel és a gyanús helyi ügyek kivizsgálásának fontosságára.
Egy, a várost elkerülő új út jelentőségét hangsúlyozta tegnap Jászberényben Orbán Viktor a Szabó Tamással, a Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltjével folytatott megbeszélésen. A miniszterelnök azzal érvelt a fejlesztés mellett, hogy egy ilyen beruházás minden város élhetőségén jelentősen javít.
Orbán Viktor előző nap az MTV Az Este című műsorában szerepelt, ahol kérdésre válaszolva kijelentette, nem lát okot személyi változtatásra a kormányában. Mint megjegyezte, „nincs itt az ideje annak, hogy személycserékben gondolkodjunk”. A kormányfő szólt arról is, hogy az önkormányzatokat úgy, ahogyan most vannak, nem érdemes konszolidálni, a mostani rendszer ugyanis újra fogja termelni a nehézségeket. Mint elmondta, a kormány abban tud megállapodni az önkormányzati vezetőkkel, hogy miként osszák meg ésszerűbben a feladatokat az önkormányzatok és a központi kormányzat között. Hozzátette: készen áll arra, hogy megfontoljon olyan javaslatokat, amelyek szerint a kormány visszavenne néhány olyan feladatot, amely korábban állami volt, s nem önkormányzati.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.