Orbán Viktor: Lesz nyugdíjemelés

Hírösszefoglaló
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztos, hogy lesz nyugdíjemelés, mert amit vállaltunk, tudniillik hogy a vásárlóérték nem csökkenhet, azt betartjuk – mondta Orbán Viktor Tatabányán, ahol a járókelőkkel is beszélgetett a sétálóutcán. A miniszterelnök a kormány eddigi intézkedéseiről kérdezte az embereket; a megszólítottak az elszámoltatást, az adócsökkentést, a bankadót tartották pozitívnak. A Kemma.hu hírportálnak azt nyilatkozta, javasolni fogja, az adócsökkentés egy lépcsőben, a lehető leghamarabb valósuljon meg. A Békés megyei napilapnak elmondta, a bajba jutott forinthiteleseken is segít a kormány a devizahitelesek mellett, de csak azokon, akik lakáskölcsönt vettek fel.
A miniszterelnök tegnap Veszprémben is járt, ahol megbeszélést folytatott Porga Gyulával, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjével. Úgy vélte, hogy a 8-as út négysávosítása elkerülhetetlen fejlesztési feladat, amely egész Nyugat-Magyarország infrastruktúrája szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. Kijelentette, bízik Veszprém további fejlődésében, mondván, komoly fejlesztések állnak küszöbön, a Fidesz pedig tapasztalt, de friss erőt jelentő vezetők számára kéri a helyiek bizalmát. Veszprémben a miniszterelnök kulcsmondata ez volt: Ma Magyarországon hiányzik egymillió munkahely és egymillió gyermek, ezért a nemzeti ügyek kormánya úgy alakítja át az adórendszert, hogy az munka- és családbarát legyen.
Orbán Viktor tegnap Szombathelyen Puskás Tivadarral, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjével is tárgyalt. A miniszterelnök világossá tette, hogy az MSZP nevével fémjelzett, megszorításokra épülő gazdaságpolitika ideje lejárt, az önkormányzati választás lehetőséget ad az embereknek arra, hogy elmondják véleményüket a kormány eddigi teljesítményéről, így minél több szavazatot kapnak a Fidesz jelöltjei, annál gyorsabb lesz a változás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.