Orbán Viktor vidékre tart

Szilágyi Richárd
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tudjuk, hogy ezen a héten több vidéki városba is ellátogat Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki részt vesz az önkormányzati választások hajrájában. A miniszterelnök sajtóstábja megerősítette értesülésünket, de konkrét helyszíneket és időpontokat nem árultak el, mivel indoklásuk szerint még tegnap is zajlott ezeknek a programoknak a véglegesítése. Amint azt Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és kampányfőnöke lapunknak adott augusztus végi interjújában elmondta, Orbán a párt elnökeként az egész kampányban központi szerepet kap, többek között szeptember 10-én felszólalt a kormánypártok budapesti kampánynyitóján. Kósa már akkor jelezte, hogy a kormány tagjainak részéről megfontolt munkamegosztásra lesz szükség, mivel a kampány közben a kormányzásnak is mennie kell. Azonban nemcsak a miniszterelnök-pártelnök vállal szerepet a kampányhajrában, hanem az Orbán-kormány tagjainak többsége is. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter például saját választókerülete, azaz Veszprém mellett a következő napokban Gödöllőt és Budapest második kerületét keresi fel, Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön a szegedi kampányt segíti, Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár Nyíregyházára, Kaposvárra és Sárospatakra látogat. Kövér Lászlót, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnökét holnap Pásztón, egy nappal később pedig Sümegen látják vendégül, míg a választás előtti utolsó napon Veresegyházát keresi fel. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere holnap Mezőkövesden zárja a választási hajrát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.