Örökrangadó zárt kapuk mögött?

MTI
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zárt kapuk mögött szeretné lebonyolítani a Crvena zvezda elleni örökrangadót szombaton a Partizan labdarúgóklub elnöke. „Az elmúlt napok történéseinek ismeretében az lenne a legbiztonságosabb, ha nem engednénk be nézőket – jelentette ki tegnap Dragan Djurics. – Nem akarjuk elhalasztani a meccset, de ha ott lesznek a szurkolók, írásos garanciát kérünk a zvezdától, a szövetségtől és a rendőrségtől is, hogy mindent megtesznek a biztonságért. Ha megismétlődik a genovai botrány, nagy bajba kerül a szerb futball.” Az aggály nem indokolatlan, hiszen az utóbbi húsz esztendőben a két belgrádi klub találkozóin többen meghaltak, a sebesültek száma pedig több ezerre tehető.
Ennél frissebb, de nem kevésbé riasztó emlék, hogy múlt kedden a hatodik percben le kellett fújni Genovában az Olaszország–Szerbia Európa-bajnoki selejtező mérkőzést, miután a vendéghuligánok pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára. A drukkerek már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megdobálták. A rendbontásban 16 ember megsérült, a polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra (22,4 millió forint) becsülte a városban keletkezett károkat.
Mint mindebből kiderül, az esetleges zárt kapus meccs sem jelentene garanciát a rendre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.