Orosz átok ül a Barcán

A nemzetközi csúcsfutball hívei számára a Kazany–Barcelona és a Valencia–Manchester United összecsapás emelkedett ki a labdarúgó Bajnokok Ligája tegnapi kínálatából. Előbbi találkozón folytatódott a Barca nyeretlenségi sorozata az oroszok ellen, utóbbi számunkra azért is különleges volt, mert Kassai Viktor vezette.

Munkatársunktól
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona tavaly után tegnap is megszenvedett a Rubin Kazannyal. Méghozzá Messi nélkül; a sérüléséből éppen felépült argentin aranylabdás a kispadon kezdett. A Barca így is 77 százalékban birtokolta a labdát az első félidőben, de a hazaiak a 30. percben Noboa büntetőjével 1-0-s vezetésre tettek szert, és azt meg is őrizték szünetig. A 60. percben David Villa ugyancsak jogos tizenegyesből egyenlített, és az eredmény már nem változott. A katalán sztárgárda így a tavalyi idegenbeli döntetlen és hazai vereség után továbbra is nyeretlen a kazanyiak ellen. Ezen a hajrára beállt Messi sem változtatott.
A címvédő Internazionale már az első félidőben elintézte a Werder Brement, elhúzott 3-0-ra, nyert
4-0-ra. Eto’o háromszor is betalált.
A Valencia–Manchester United párharcban Kassai Viktor tizedik BL-meccsén bíráskodhatott. A gól nélküli első félidőben nem történt semmi rendkívüli, a döntő momentum Hernández becserélése volt a hajrában, hiszen a 85. percben ő lőtte az MU győztes gólját.

BL-csoportkör, 2. forduló. Tegnapi eredmények. A csoport: Tottenham–Twente 4-1, Internazionale–Bremen 4-0. B csoport: Schalke–Benfica 2-0, Hapoel Tel- Aviv–Lyon 1-3. C csoport: Valencia–Manchester United 0-1, Rangers–Bursaspor 1-0. D csoport: Kazany–Barcelona 1-1, Panathinaikosz–FC Köbenhavn 0-2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.