Panamai drogrekord

Vigh Dániel
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem öt tonna kokaint találtak a karibi partoknál, a Panamavárostól háromszáz kilométerre északnyugatra fekvő Belen folyó torkolatánál – adta hírül a Yahoonews.com. A rejtekhelyre pénteken bukkant rá a parti őrség, 24 órával azután, hogy a közelben lévő Veraguas tartományban három tonna kábítószert foglaltak le. Vladimir Rodriguez, a drogellenes szervezet szóvivője szerint az akció, amelyben 4926 csomag kokaint koboztak el és három embert tartóztattak le, a csütörtöki rajtaütés folytatása volt. Akkor egy motorcsónakot üldöztek, majd az elhagyott hajóban körülbelül háromtonnányi, a péntekivel megegyező módon csomagolt és ugyanolyan minőségű port találtak. Ez volt az idei év eddigi legnagyobb fogása – tette hozzá Rodriguez. Panama atlanti-óceáni partvidéke gyakran szolgál tranzitterületként a Kolumbiából és Mexikóból származó, az Egyesült Államokba, illetve Európába szállított kábítószernek. Míg tavaly 50, idén már 79 tonnányi drogot foglaltak le a panamai hatóságok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.