Parovék folytatják a Naplegendát

Klementisz Réka
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álomidő címmel október 6-án a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában mutatja be a Magyar Állami Népi Együttes (MÁNE) a száz előadást megért Naplegenda folytatását – jelentette be Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója és Csonka András, a MűPa vezérigazgató-helyettese a két intézmény tegnapi közös sajtótájékoztatóján.
Az együttműködés előzménye a közösen létrehozott Labirintus című előadás hazai és nemzetközi sikere, közvetlen oka pedig az Álomidő helyigénye. Az előadás kiérlelt folytatása a Naplegendának, ugyanakkor önálló, sajátos megfogalmazása a táncoló ember dicséretének – hangsúlyozta Mihályi Gábor, a MÁNE vezetője. A zeneszerző, Nikola Parov hozzátette: az Álomidő zeneileg a Kárpát-medencei és balkáni folklórban gyökerezik, dinamikája pontosan illeszkedik a táncos jelenetekhez, amelyek nem egy konkrét történetet beszélnek el, hanem érzelmi hangulatokat jelenítenek meg. A költségvetés korlátai miatt a zene ezúttal felvételről szól majd, Herczku Ágnes szólóit kísérve. Az előadás formanyelve nem változik – a modern közönségigényhez igazodva támaszkodik a tradícióra. Az álomutazás jeleneteit Karácsonyi Attila látványos animációi kísérik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.