Perközösség alakulhat a Mal Zrt. ellen

Swendt Pál
2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntető- mellett a várható polgári és peren kívüli eljárásokra is felhatalmazott Magyar György ügyvéd szerint nem szabad megvárni a Mal Zrt. által okozott, halálos áldozatokat is követelő károk hosszan tartó bizonyítási eljárását, ezért a várhatóan pertársaságot alakító károsultak nevében szakértő kirendelését kérik a Kolontáron és Devecseren bekövetkezett katasztrófa kapcsán. – Ma a szerencsétlenség helyszínén találkozunk az irodához eddig megbízással forduló károsultakkal, lakossági fórum keretében minden érintettet tájékoztatunk a jogi lehetőségeikről, a területileg illetékes Ajkai Városi Bíróságnál pedig kezdeményezzük az azonnali előzetes bizonyítás elrendelését – mondta el lapunknak Magyar György.
A Mal Zrt. vörösiszap-tározójának gátszakadása nyomán történt katasztrófa feltárását Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hatáskörébe utalta. Bényi Mónika, az ORFK szóvivője közölte: a halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozást az NNI Gazdaságvédelmi Főosztályának Környezeti Bűnözés Elleni Osztálya folytatja. A nyomozók jelenleg a cég telephelyén, valamint az egyéb helyszíneken lefoglalt iratokat tanulmányozzák, folyamatban van a tanúk kihallgatása, és az iroda több, eddig meg nem nevezett szakterületen működő szakértő kirendeléséről döntött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.