Polgár Judit húzza a férficsapatot

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is mindkét válogatottunk jól szerepel az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sakkolimpián. A tegnapi 4. fordulóban a férfiak zsinórban harmadszor is 2,5-1,5-re nyertek, ezúttal Kína ellen. A hölgyek igazi adok-kapok meccsen 2-2-re végeztek az Egyesült Államok ellen, Hoang Thanh Trang és Rudolf Anna kikapott, Mádl Ildikó és Vajda Szidónia viszont nyert.
A férfiak sallangmentesen hozták a két pontot. Az első táblán Lékó Péter világossal végig jobban állt Vang Jüe ellen, Almási Zoltán sötéttel ugyan „alulról” remizett, de vesztésre egy percig sem állt, Berkes Ferenc pedig, szintén feketével, könnyedén kiegyenlített, majd gyalogot nyert, akár még nyúzhatta is volna az ellenfelét a teljes pontért. Ám erre nem volt szükség, mert Polgár Judit ismét ellenállhatatlan volt. Négy forduló után már 3,5 pontja van. A férfimezőnyben már csak hét százszázalékos csapat van, köztük a magyar. A mieink ma a legnagyobb favorit, Oroszország A csapata ellen játszanak. A nők ellenfele Románia lesz.
Sakkolimpia, 4. forduló, férfiak: Magyarország–Kína 2,5-1,5 (Lékó–Vang Jüe döntetlen, Vang Hao–Almási Zoltán döntetlen, Polgár–Pu Hsziang-cse 1-0, Li Csao P–Berkes döntetlen). Nők: Magyarország–Egyesült Államok 2-2 (Trang–Krush 0-1, Zatonskih– Mádl 0-1, Vajda–Abrahamyan 1-0, Foisor–Rudolf 1-0).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.