Pótszék

Pethő Tibor
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csárdáskirálynő
Békés Megyei Jókai Színház. Zeneszerző: Kálmán Imre. Író: Békeffy István, Kellér Dezső. Rendező: Seregi Zoltán. Bemutató: október 22.
Tőlünk keletre Sylvia, tőlünk nyugatra pedig Gypsy Princess címen játszották Kálmán nagyoperettjét, persze feldolgozásként. Es Lebe die Liebe (Éljen a szerelem!) címmel 1915-ben Bécsben mutatták be, egy évvel később már magyarul is felcsendült Pesten. Közismert dallamok, csavaros történet.

Nehéz
Bárka Színház. Író: Háy János. Rendező: Bérczes László. Bemutató: október 22.
A vidékről tizenévesen Budapestre kerülő fiatalember szülei egyetértésével, sőt támogatásával megszakítja a végtelennek tűnő családi láncot, kiszakad az otthoni fészekből, „különb” lesz, mint ősei. Aztán az illúziók kicsorbulnak. Ősbemutató Dresch Mihály zenéjére.

Olvastam, költőtárs
Debreceni Csokonai Színház. Rendező: Dánielfy Zsolt. Bemutató: október 26.
Petőfi Sándor és Arany János legendás barátsága a leveleiken, verseiken keresztül. Egyfelvonásos lírai összeállítás, zenei aláfestéssel.

Pán Péter
Székesfehérvári Vörösmarty Színház. Zeneszerző: Tallér Zsófia, Faltay Csaba. Rendező: Szűcs Gábor. Bemutató: október 22.
Zenés táncjáték Sohaországból azoknak, akiknek most van szerencséjük gyereknek lenni, és azoknak, akik már voltak, de kipróbálnák, még egyszer.

Vacsora négyesben
Kecskeméti Katona József Színház. Író: Donald Margulies. Rendező: Szerednyey Béla. Bemutató: október 22.
Két baráti házaspár élete. Julie és Tom, illetve Karen és Gabe már régóta ismerik egymást. Egy este Julie egyedül érkezik Karenékhez vacsorára, és a házigazdák legnagyobb döbbenetére bevallja, hogy férje elhagyta őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.