Prioritás a cigányság felzárkóztatása

Hírösszefoglaló
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú zarándokút a hazai cigányság problémáinak megoldása, ezen az úton többségnek és a kisebbségnek együtt kell haladnia – jelentette ki Balog Zoltán, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy hét végi konferencián. Hozzáfűzte: mindehhez az egyházak missziós munkájára is szükség van. Az államtitkár szavaiból kiderült, a kormány prioritásként kezeli a cigányság helyzetének javítását. Úgy vélte, ha a cigányság integrációjának munkáját nem a keresztény értékek alapján vállalják, akkor mások fogják csinálni, de ez az út nem a felebaráti szeretet alapjain halad majd. Keresztény Ökumenikus Baráti Társaság által rendezett tanácskozáson Székely János segédpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pasztorációs referense arról beszélt, hogy a cigányok „az egyház szívében vannak”.

Kolompárnak mennie kell. Tisztességes és törvényességre épülő roma politikára van szükség, és véget kell vetni a Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) ámokfutásának – jelentette ki Farkas Flórián, a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos Pécsett. Emlékeztetett rá, hogy az OCÖ másfél éves gazdálkodása miatt az Állami Számvevőszék múlt héten tett feljelentést. A Baranya Megyei Cigány Önkormányzat ünnepségén a roma vezetők egyetértettek abban, hogy a több büntetőügyben is érintett Kolompárnak távoznia kell a szervezet éléről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.