Putyin meghívta Orbánt

Munkatársunktól
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkvai látogatásra hívta meg Orbán Viktort egy, a magyar miniszterelnök számára megfelelő időpontban Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, közölte az orosz kormány sajtószolgálata. A közlemény szerint az orosz miniszterelnök telefonbeszélgetést folytatott magyar kollégájával. Megvitatták Magyarország Oroszországgal kapcsolatos politikájának alapvető irányait a 2011 első fél évében esedékes magyar EU-elnökség összefüggésében. Véleményt cseréltek a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlődésének kérdéseiről, különös hangsúlyt helyezve az energetikára. Vlagyimir Putyin részvétét nyilvánította a magyar kormányfőnek az ajkai ipari katasztrófa kapcsán, Orbán Viktor pedig együttérzését fejezte ki az Oroszország déli részén a minap bekövetkezett árvíz áldozatai családjainak.

Váltás. Megválasztotta tegnap Moszkva polgármesterének a fővárosi önkormányzat az államfő által elbocsátott Jurij Luzskov helyére Szergej Szobjanyint. Közben a moszkvai városi hatóságok első ízben engedélyezték az orosz ellenzék számára, hogy a belvárosi Triumfalnaja téren tüntessenek. Az elemzők eközben 2012 jegyében már a kormányban várható változásokra várnak. Sajtóértesülések szerint például egy minapi botrányos kijelentése miatt mennie kell Anatolij Szergyukov védelmi miniszternek. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.