Régóta körözött maffiózókat fogtak el

Hírösszefoglaló
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban tartóztatták le olasz csendőrök a calabriai maffiafőnököt. A hét végén elfogott Roberto Cima az egyik legkeresettebb szökésben lévő olasz bűnöző volt – olvasható az MTI jelentésében. A férfit egy 1989-ben, többedmagával elkövetett gyilkosságért 2003-ban 21 év börtönre ítélte egy milánói bíróság, az 52 éves Cima azóta folyamatosan szökésben volt.
Többéves bujkálás után szintén sikerült elfogni a 32 éves Franco Li Bergolist, a garganói maffia főnökét is, akinek a neve ugyancsak ott szerepelt Olaszország harminc legkeresettebb és legveszélyesebb bűnözőjének listáján – jelentette be a helyi rendőrség tegnap. A férfit két éve helyezték szabadlábra, miután lejárt a maximálisan kiszabható előzetes letartóztatásának ideje, s azóta nem tudtak a nyomára jutni a hatóságok. Távollétében Bergolist életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a garganói maffia véres belviszályában betöltött szerepéért.

Bandavezér rendőrkézen. Mexikóban a hatóságok, szintén a hét végén – nyolc bűntársával együtt Zapopan településen – elfogták a Sinaloa kábítószerbanda nemrég kinevezett, új vezetőjét. Feltehetőleg a Tigris névre hallgató Margarito Sotoy Reyest vette át az irányítást az egyik legnagyobb mexikói drogbáró, Ignacio „Nacho” Coronel bűnbandája felett, miután Coronelt júliusban megölték a katonák. A 44 éves gengszter volt a szintetikus kábítószerek fő terjesztője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.