Rejtélyes telefonhívásokra derült fény

Munkatársunktól
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lőrincz Márton ügyvédnek nincs tudomása arról, hogy védence, P. Zsolt, a romagyilkosságok egyik vádlottja büntetett előéletű személyekkel tartotta volna a kapcsolatot. – Védencem nem említette nekem, hogy baráti viszonyban állt emberkereskedelemért, illetve lopásért elítélt férfiakkal – mondta lapunknak a védő. A Magyar Hírlap tegnapi számában azonban arról számolt be, hogy P. Zsolt ismeretségi köréből a rendőrség látókörébe került több komoly bűnöző is. A lap által közölt rendőri jelentés szerint P. Zsolt többször beszélt telefonon korábbi munkatársával, S. Gáborral, aki többszörösen elítélt személyek számát tárcsázta a gyilkosságsorozat idején. S. Gábor a piricsei támadás előtti nap éjjelén, 2008. augusztus 7-én egy embercsempészet miatt elítélt, ám már szabadult férfival váltott szót mobilján, épp a támadás közelében. Ráadásul később S. Gábort számát tárcsázta Cz. Balázs is, aki lopás, rongálás és egyéb bűncselekmények miatt már ült börtönben.
A lap szerint a tiszalöki gyilkosság idején S. Gábor egy azonosítatlan telefonszámú készülék tulajdonosával is beszélt, aki további hívásokat intézett azokba a megyékbe, ahol a gyilkosságok történtek. Érdekes lehet az is, hogy S. Gábor a nagycsécsi gyilkosság éjjelén (2008. november 3.) tárcsázta annak a K. Sándornak a számát, aki szintén büntetett előéletű, és a tiszalöki gyilkosság helyszínének utcájában van a bejelentett lakcíme.
A nyomozó hatóság szerint azonban nincs arra bizonyíték, hogy a romagyilkosság-sorozat vádlottainak, K. Árpádnak, K. Istvánnak, Cs. Istvánnak és P. Zsoltnak segítője lett volna. Egyetlen személy kiléte azonban továbbra is homályban maradt. Arról nincs információ, aki a besenyszögi fegyveres támadásnál a romagyilkosság vádlottaival együtt betört egy vadász családjához és részt vett a gyilkosságoknál használt puskák elrablásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.