Réthelyitől várnak jogorvoslatot

Mizsei Bernadett
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert nyílt levélben kérte a Születésház Egyesület, hogy húszévnyi civil kezdeményezés után teremtse meg az otthon szülés jogi szabályozását. A szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházon kívüli szülést választó családokat még mindig zaklatják a különböző hatóságok. – Ezek közé tartozik az a hatósági eljárás is, amelyet a XI–XXII. kerületi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) indított a napokban egy problémamentes otthon szülés kapcsán – olvasható a dokumentumban. Nehezményezik, hogy az otthon szülés miatt indított eljárás során az ÁNTSZ 2010 szeptemberében azért idézte be az édesanyát, hogy hat hónappal korábbi szüléséről és a szülés során közreműködő szakemberekről információt gyűjtsön. Az elmúlt két évtizedben háromezer szülés zajlott kórházon kívül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.