Rooney már nyáron döntött

A Tottenhamet fogadja a címvédő s eddig idén is jól muzsikáló Internazionale, a Barcelona átveheti az első helyet a Koppenhágától, ám a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapja előzeteseként a legnagyobb figyelem Sir Alex Fergusont övezte, aki tegnapi sajtótájékoztatóján nem tehette meg, hogy ne valljon színt Wayne Rooneyról. A Manchester United mestere megerősítette, hogy a kiváló csatár távozni kíván a klubtól, ami miatt csalódottságát és értetlenségét fejezte ki.

Munkatársunktól
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn, amikor a Manchester United az UNICEF-fel kötött megállapodás apropóján tartott tájékoztatót, Ferguson nem volt hajlandó beszélni Rooneyról. Tegnap, amikor a Bursaspor elleni meccs kapcsán kellett az újságírók elé állnia, kérdésekre továbbra sem válaszolt, ám hosszú monológban beszélt az ügyről. Ebben megerősítette, hogy Rooney valóban távozni akar, ám ezen szándékát nem most, hanem már augusztusban tudatta a klubbal.
– A klubigazgatónk, David Gil már az előző idény végén tárgyalásokat kezdett az ügynökével a szerződéshosszabbításról, amit a világbajnokság után folytattak – kezdte Ferguson. – Gil akkor hívott fel engem azzal, hogy rossz híre van számomra, Rooney el akar menni. Csapásként ért a bejelentés. Én ugyanis abban bíztam, hogy életre szóló szerződést köt majd a klubbal. A világ legjobb klubjával, amelyet ő is szeretett. Amely mindig segítőkészen állt mögötte, személy szerint magam is többször láttam el tanáccsal mind a magán-, mind az üzleti életben. Le szeretném szögezni, hogy sohasem volt semmilyen vitám Wayne-nel, most is csak azt kérem tőle, vegye figyelembe a Manchester United tradícióit, és próbáljon meg profi labdarúgóként döntetni.
Eszerint a prostituáltakkal folytatott viszonya csupán melléktörténet, nem amiatt maradt ki Rooney a Manchesterből. S Ferguson szerint nem is a háttérben folytatott tárgyalások miatt. Hanem mert sérült a bokája, továbbra sincs rendben – ragaszkodik eddigi véleményéhez. Ezért nem lép pályára ma a Bursaspor ellen sem. Aligha ez az utolsó szó ebben a kérdésben.
A többi sztárcsapat a Manchesterhez képest nyugodtan készült a ma esti összecsapásra. A hét végén az Internazionale 1-0-ra nyert Cagliariban a Serie A-ban, s tartja a lépést a Lazióval és a Milannal, így jó előjelekkel várja a Tottenhamet. A Barcelona pedig a spanyol rangadón 0-1-ről fordítva 2-1-re verte és befogta a Valenciát. Ma ugyanezt teheti, sőt meg is előzheti a Koppenhágát.

BL-csoportkör, 3. forduló. Mai program, A csoport: Twente–Werder Bremen, Internazionale–Tottenham. B csoport: Lyon– Benfica, Schalke–Hapoel. C csoport: Rangers–Valencia, Manchester United–Bursaspor. D csoport: Barcelona–FC Koppenhága, Panathinaikosz–Rubin Kazany. Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.