Röviden

MTI
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czigány Ákos Hervé-díjas lett
A Lucien Hervé és Rodolf Hervé-díjat az idén Czigány Ákos nyerte el Alexis Cordesse francia fotográfussal megosztva. A 2010-ben A város nyelve címmel meghirdetett pályázatra Czigány Ákos Egek – hommage á Hiroshi Sugimoto című sorozatát nyújtotta be. (V. K.)

Új fő-zeneigazgató Münchenben
Kirill Petrenko lesz a Bajor Állami Operaház (Bayerische Staatsopert) következő fő-zeneigazgatója: az orosz karmester 2013 szeptemberétől tölti majd be a posztot – jelentette be kedden Wolfgang Haubisch bajor kulturális miniszter és Nikolaus Bachler intendáns. (MTI)

Felolvasószínház
A József Attila Kör és a Merlin Színház ősztől felolvasó-színházi sorozatot indít a Színház- és Filmművészeti Egyetem Novák Eszter vezette, harmadévfolyamos zenész-színész osztálya hallgatóinak bevonásával. Havonta dolgozzák fel egy fiatal kortárs drámaíró még be nem mutatott darabját. A felolvasást szakmai beszélgetés követi drámaírók, dramaturgok részvételével.
A darabokat október 14-ig várják az alábbi címre: [email protected]. (V. K.)

Elhunyt Szentpál Mónika
Életének nyolcvannegyedik évében, október 4-én hajnalban tragikus baleset következtében váratlanul elhunyt Szentpál Mónika előadóművész, érdemes művész. Temetéséről később intézkednek. (V. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.