Röviden

MTI
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási csalás?
A helyi választási bizottság megsemmisítette a boldogkőváraljai választási eredményeket, s tegnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a választási törvényt érintő magánokirat-hamisítás bűntettének alapos gyanúja miatt. A független Kóczián Gyula három vokssal nyert a leköszönő fideszes polgármesterrel, Zavodni Ferenccel szemben. Kiderült: a szavazáson több visszaélés történt. Zavodni ügyvezető polgármesterként dolgozik
a rendőrségi nyomozás idején. (T. L. L.)

Fellebbezés
Az esztergomi Fidesz választási csalásra hivatkozva megfellebbezte a választások eredményét. Meggyes Tamás volt fideszes polgármester vasárnap alulmaradt a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a Polgári Esztergomért Egyesület támogatta független Tétényi Évával szemben. A fideszes beadvány azt írja:
a választás napján Meggyest rágalmazó szórólapok jelentek meg. (MTI)

Schmitt a védnök
Schmitt Pál köztársasági elnök bejelentette, hogy elvállalta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségét. A szervezet megalakulása óta immár hagyomány, hogy a mindenkori magyar, német és osztrák államfő is a gyermekmentő szolgálat védnöke. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.